Agenda Werkplaats

1 november 2018
15:00 - 17:00

Landgoed Ekenstein, Appingedam.

Meer info

De werkplaats voor Ambachtelijke zingeving en Faktoo starten een uniek project. We willen werkgevers een handvat geven om (meer) regie te nemen op het behouden en werven van gemotiveerde medewerkers. Aan dit project kunnen 30 organisaties uit de provincie Groningen deelnemen.

Met dit project laten we werkgevers ervaren dat het mogelijk is om de Zin in werk concreet en tastbaar te maken. Werkgevers kunnen hier bewust op inzetten bij het creëren van werkpakketten en werkvoorwaarden. Met HRM verantwoordelijken werpen we een frisse blik op huidige HRM vraagstukken en zoeken we naar oplossingen en verbindingen. Welke mogelijkheden ontstaan er als ook zij anders naar werk kijken?

In het project staan de volgende vragen centraal:
Wat maakt dat iemand komt, blijft of gaat?
Waar zijn al die werkzoekenden en hoe kan ik ze bereiken?
Hoe kan ik goede medewerkers vasthouden?
Zijn mijn medewerkers eigenlijk wel gelukkig in hun werk?
Ben ik een goede werkgever en kijk ik wel door de juiste ‘bril’ naar werk?
Heb ik de risico’s rondom HR goed in beeld?

Werkplaats voor ambachtelijke zingeving

Aan de slag met die Zin. In de Werkplaats voor ambachtelijke zingeving werken we aan de hand van ideeën die voormalig Denker des Vaderlands, René Gude, ontwikkelde aan persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Zo leren we zin maken in ons werk.

In een blended learning omgeving van 2, 4 of 6 dagdelen met tussentijdse online contactmomenten, ontvangen en geven deelnemers input, intervisie en feedback. Zij ontwikkelen en oefenen het gedrag dat past bij de 4 Z’ten van René Gude en dat leidt tot meer werkgeluk, meer voldoening, meer Zin in het werk.

In de verschillende dagdelen krijgt u theorie over de betekenissen van zin. U speelt ermee. U schrijft erover. U discussieert erover. U vertelt anderen erover. Met als uiteindelijk doel een verhaal van twee minuten over de Z-ten in uw werk. Wij leggen dit verhaal vast, zodat u later een zinnig houvast hebt.

Er is een werkplaats voor ambachtelijke zingeving bij Stichting SBI op Landgoed Zonheuvel in Doorn. De werkplaats kan ook op maat en op een passende plek in company bij bedrijven worden ingericht.

De werkplaats voor ambachtelijke zingeving is een initiatief van Peter Henk Steenhuis en Wim Oolbekkink, wordt ondersteund door Stichting SBI en maakt onderdeel uit van Campus Landgoed Zonheuvel.

De 4 Z'ten

Z1 ZINNELIJK
Z2 ZINTUIGLIJK
Z3 ZINRIJK
Z4 ZINVOL

Mede mogelijk gemaakt door Instituut Gak.