Door... ondanks ziekte

'Ik maak zin door te werken," zei René Gude, toenmalig Denker des Vaderlands een paar jaar geleden in Trouw. Als bewijs daarvoor voerde Gude aan dat hij vaak 's ochtends geen zin heeft om te werken, zich er met grote tegenzin toch toe aanzet, maar ’s avonds toch wel tevreden is over zichzelf. Gude: “Ik prijs me dan ook gelukkig, dat ik geen tumor heb die mij het werken onmogelijk maakt. Mijn botkanker kostte mij een been, maar dat betekent niet dat ik als hoofdwerker geen standpunten meer zou kunnen innemen. Ik heb vanwege mijn ziekte tal van operaties ondergaan, maar terwijl ik in het ziekenhuis lag bij te komen van de operaties was ik alweer aan het bellen."

René Gude verzette karrevrachten werk door... ondanks zijn ziekte: hij trad op bij DWDD, gaf interviews, schreef boeken die bestsellers werden, becommentarieerde als Denker des Vaderlands de toestand van het land.

Iets vergelijkbaars geldt voor Katharina Kuennen. Ook zij is ongeneeslijk ziek. En ook voor Kathi geeft werk haar leven zin: “Het verlies van werk is voor mij het zwaarst geweest in het rouwproces dat deze ziekte met zich meebracht. Voor mij stond werk centraal in mijn leven. Een baan heeft met zelfstandigheid en eigenheid te maken: aan dat deel van mijn leven geef alleen ik invulling.” Lees hier haar verhaal.

Betekenisvol voor bedrijven

Kathi is organisatieadviseur en kan bedrijven leren hoe zij werk kunnen verzetten door... ondanks kanker: “Ik haal veel voldoening uit het geven van trainingen, organisatieadvies, nadenken over HR-beleid. Maar betekenisvol houdt ook in, dat ik iets kan toevoegen voor mensen in een organisatie.” Wil je Kathi mailen? Dat kan!

Ambachtelijke Zingeving kan ook op andere vlakken...

De 4 Z'ten

Z1 ZINNELIJK

Z2 ZINTUIGLIJK
Z3 ZINRIJK
Z4 ZINVOL

Mede mogelijk gemaakt door Instituut Gak.