Kompanen

‘Dan maak je maar zin!’ riep René Gude, voormalig Denker des Vaderlands, geregeld uit. Hoe? Door aan ‘humeurmanagement’ te doen. Gude noemde dat ook wel ‘ambachtelijk zingeven’. Om dat te kunnen, moet je weten wat het begrip ‘zin’ inhoudt. We ontwikkelden de vier Z-ten waarmee je Ambachtelijk kunt Zingeven. Dat doen we niet alleen. Dat doen we met kompanen.

Ambachtelijke Zingeving...

Door jou!

Denk jij dat je ook Ambachtelijk kunt Zingeven , maar op een vlak dat hier boven niet genoemd is? Door schoonmakers, door sport, door een televisieprogramma - maakt niet uit. Een idee? Schrijf het op, mail het ons, word kompaan.

De 4 Z'ten

Z1 ZINNELIJK

Z2 ZINTUIGLIJK
Z3 ZINRIJK
Z4 ZINVOL

Blog

Schoonmakers krijgen door ‘het lekkere’ zin in hun werk

Schoonmakers krijgen door ‘het lekkere’ zin in hun werk

Meer dan 21.000 mensen deden op donderdag 11 oktober 2018 mee aan de meest zingevende maaltijd van Nederland: het Nationaal Integratiediner.

De schoolbestuurder als hitteschild

De schoolbestuurder als hitteschild

‘Het zijn vooral de ouders, de assertieve ouders die de werkdruk hebben verhoogd.” Onlangs gaf ik een training aan docenten en directeuren en bestuurders van scholen. Het ging over werkdruk en beloning, over zin in werk en werkgeluk.

De boer heeft geen onzinbaan en is nog steeds trots op zijn werk

De boer heeft geen onzinbaan en is nog steeds trots op zijn werk

‘Enorme groep werknemers draagt helemaal niks bij aan de maatschappij’ kopte Algemeen Dagblad dinsdag. De krant citeerde hoogleraar antropologie David Graeber, die al vaker sprak over onzinbanen.

Mede mogelijk gemaakt door Instituut Gak.